OBITELJ

objavljeno u: Novosti | 0

Obilježavanje ovogodišnjeg Međunarodnog dana obitelji odvija se u pozadini jedne od najvećih svjetskih pandemija.

Mnoge obitelji suočene su s brojnim nepredvidivim okolnostima, u najvećoj mjeri zaposleni roditelji djece mlađe dobi i obitelji koje skrbe o starijim i nemoćnim članovima.
 
U novim okolnostima mnoge su obitelji dovedene u složene svakodnevne situacije gdje su se, osim s brigom za zdravlje, dodatno susretale s promjenama na tržištu rada te velikim promjenama u okviru sustava odgoja i obrazovanja.
 
Unatoč navedenom, obitelji su iznenada dobile i mogućnost provoditi s najbližima više vremena te su mnogi uspjeli provoditi aktivnosti koje se do sada nisu uklopile u njihove dnevne rasporede. Bilo je i pozitivnih primjera poslodavaca koji su iskazali zavidan stupanj društvene odgovornosti, omogućivši roditeljima rad od kuće i lakše usklađivanje obiteljskih i poslovnih obveza.
 
Šire gledano, još jednom bili smo svjedoci da svaka promjena u društvu nosi sa sobom izazove i teškoće koje se izravno odražavaju na obitelj. Upravo zato, podrška obitelji ključna je za ostvarivanje njenog punog potencijala te ćemo nastaviti unaprjeđivati aktivnosti i mjere s ciljem podrške obitelji i potrebama njezinih članova.
 

Svim građanima čestitamo Međunarodni dan obitelji!

Preuzeto s: https://mdomsp.gov.hr/vijesti-8/cestitka-u-povodu-medjunarodnog-dana-obitelji-15-svibnja-2020/12761

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)