Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge za razdoblje 2017. do 2020. godine

objavljeno u: Novosti, Vijesti | 0
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisalo je u ponedjeljak sa 161 udrugom ugovore o dodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine trogodišnjih programa “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge”.

Ciljane skupine su djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mladi s promjenama u ponašanju, djeca s teškoćama u razvoju, mladi i odrasle osobe s invaliditetom, te druge ranjive skupine korisnika, kao što su starije i nemoćne osobe, žrtve obiteljskog nasilja i beskućnici.
Na poziv objavljen 17. ožujka, kojim su bile obuhvaćene udruge koje se bave socijalnom i humanitarnom djelatnošću, udruge osoba s invaliditetom i udruge koje djeluju u korist osoba s invaliditetom, bilo je prijavljeno 230 prijedloga programa.
Nakon procjene predložen je 161 program, od čega 49 na području socijalne i humanitarne djelatnosti, za što je osiguran iznos od 9,3 milijuna kuna, te 112 programa na području problema i zadovoljavanja potreba osoba s invaliditetom, za što je osigurano 24,3 milijuna kuna. Među 112 izabranih programa izabran je i projekt naše Udruge pod nazivom “Pomoćnici za djecu s teškoćama u razvoju predškolske dobi-Korčula/Pelješac”. Na ovaj način Udruga nastavlja osiguravati pomoćnike u tri DV Kočula, Orebić i Anđeli čuvari.

Odluka Ministarstva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)