9. i 10. siječnja 2021. godine V. GODIŠNJI SUSRET ODGOJITELJA I POMOĆNIKA

objavljeno u: Novosti | 0

Unatoč ograničenim uvjetima zbog epidemiološke situacije, i ove smo godine u prostorijama naše Udruge uspjeli organizirati susret pomoćnika i odgojitelja koji rade s djecom s teškoćama u razvoju u Dječjem vrtiću Korčula.

Ugostili smo stručnjakinje iz Centra rane intervencije i rehabilitacije „Siguran korak“ iz Splita koje su kroz dvodnevnu edukaciju predstavile važnost razumijevanja senzorne integracije djeteta, važnost djetetovih osjeta te načine na koji djeca mogu češće reagirati ovisno o tome kako se pojedini osjeti integriraju u mozgu.

Ukazalo se na hiposenzitivnost i hipersenzitivnost u različitim područjima, predstavionačin kako prepoznati ima li dijete poteškoće u određenom području senzorne integracije, kako osvijestiti važnost i značaj poticanja razvoja djece putem vestibularnih, taktilnih, proprioceptivnih, auditivnih, vizualnih, oralnih i olfaktornih stimulacija. Prisjetili smo se koliko je važno stvoriti stimulativno okruženje u cilju poticanja cjelokupnog razvoja djece i poticati dječju potrebu za igrom kroz pokret i stimulaciju osjeta.

Osim edukacije stručnjaci su upoznali djecu, a roditelji su imali prilike individualno porazgovarati i potražiti savjet.

Za uspjeh ovakvih edukacija najvažnija je aktivna uključenost odgojitelja te im se ovim putem zahvaljujemo što su pokazali interes i želju za učenjem i daljnjom suradnjom s Udrugom.

Posebno se zahvaljujemo i djelatnicama Centra koje su se odazvale našem pozivu.

Ovaj susret i edukacija od iznimne je važnosti za našu djecu te se nadamo daljnjoj suradnji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)