PlayAttention

objavljeno u: Novosti | 0

Danas se često govori o poremećaju pažnje i koncentracije kod djece ali i kod odraslih. Poremećaji pažnje u velikoj su mjeri organski uvjetovani, iako su vezani i uz djetetov temperament, uvjete odrastanja i odgoj. 

U vrtićima postaje vidljiva nemogućnost sudjelovanja u zajedničkim aktivnostima te postizanje slabijih rezultata od ostale djece. Već se tada kod neke djece mogu primijetiti poteškoće s usmjeravanjem pažnje, koje se najčešće očituju kao nemogućnost mirnog sjedenja i često vrpoljenje. Takva djeca šeću, nestrpljiva su, često ispituju, ali ne čekaju odgovor i sl.

Kod polaska u školu ponašanje djeteta s poremećajem pažnje i koncentracije često se opisuje pridjevima kao što su preživo, nemirno, nepažljivo, brzopleto, neodgojeno. Zahtjevi za pažnjom povećani su. Od djeteta se očekuje da mirno sjedi i filtrira buku i ono što mu odvlači pozornost (zvukove, slike, ideje i želje koje su nevažne u danom trenutku).

PlayAttention je biofeedback sustav učenja koji se koristi u radu s djecom s poteškoćama u učenju i razvoju poput ADHD-a, disleksije, diskalkulije, disgrafije,  spektra autizma i mucanja. Trenutno je vodeći sustav učenja kroz koji se na neinvazivan način treniraju kognitivne sposobnosti kod djece i osoba s raznim neurorazličitostima. 

PlayAttention se sastoji od BodyWave sučelja (narukvice) koja se postavlja na nogu ili ruku te od programa koji sadrži zanimljive video-igrice. BodyWave narukvica šalje podatke o moždanoj aktivnosti u igricu – na taj način korisnik u potpunosti svojom pažnjom i koncentracijom na zadatak kontrolira tijek igrice.Treniranje i jačanje kognitivnih sposobnosti poput koncentracije, fokusa, jezika, govora, kontrole emocija (i ostalih) dovodi do poboljšanja sveopćeg stanja djeteta.

Smanjuju se neželjena ponašanja poput nemogućnosti koncentracije, slabe samokontrole, uklapanja u svakodnevicu i izvršavanja obveza. Time se djeci osigurava povećan uspjeh u školi i na radnom mjestu, povećano samopoštovanja te veće zadovoljstvo životom.

PlayAttention trenutno se koristi u preko 20 škola diljem Hrvatske, i u mnogim privatnim centrima, udrugama, klinikama i bolnicama. Rezultati su vidljivi u gotovo 100% djece koja na ispravan način prolaze kroz tretmane, te su Play Attention tretmani uvršteni kao službena preporuka psihologa nakon što se djetetu potvrdi dijagnoza. Izvor: Udruga Buđenje

Nakon edukacije stječe se certifikat, a sada i naša Udruga ima dvije osobe koje su edukaciju uspješno završile i time postale ovlaštene osobe za provedbu tretman

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)