Tjedan ADHD_a

objavljeno u: Novosti | 0

U listopadu se obilježava tjedan ADHD-a.

I u Hrvatskoj će se narednih dana puno razgovarati o ovoj temi. Stručnim člancima, predavanjima, okruglim stolovima, radio emisijama usmjeriti će se pažnja na najčešći poremećaj školske djece koji je prisutan i kod odraslih – ADHD (deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj). Na ovogodišnjim predavanjima biti će predstavljen i sustav učenja PlayAttention (igre za zadržavanje pažnje). Sustav učenja PlayAttention je djelotvorna metoda za poboljšanje koncentracije kod svih pojedinaca, a naročito kod djece i odraslih s ADHD-om te je uputno da ga upoznaju roditelji i odgojno obrazovni djelatnici.

O samom programu „Tjedan ADHD-a“ pogledajte www.buđenje.hr

U ponedjeljak, 08.10.2018. na rado Korčuli u  11 sati možete poslušati intervju s Markom Ferekom, predsjednikom udruge Buđenje.

Marko Ferek diplomirao je 2003. godine na ACMT (American Collegeof Management and Technology) u Dubrovniku. Godinu dana nakon završetka studija osniva u Zagrebu udrugu Buđenje.

Zbog svojih osobina tijekom školovanja doživio je puno neuspjeha i kritika što je dovelo do gubitka samopouzdanja. Igrom slučaja, u određenom periodu shvatio je da su problemi poput nepažnje, sanjarenja, hiperaktivnosti koje je imao zapravo velika prednost te je odlučio društvu prikazati te osobine u cijelosti i sve dobro što iz njih proizlazi.

Marko Ferek održao je više od 400 predavanja i radionica na stručnim skupovima, u brojnim osnovnim školama, bolnicama, centrima za odgoj i obrazovanje, kroz koje je obuhvaćeno više od 20.000 roditelja, profesora, logopeda i ostalih stručnih suradnika. 2018. godine izglasan je za dopredsjednika međunarodne organizacije ADHD Europe. Autor je knjige Hiperaktivni sanjari. Gostovao je u mnogim tv i radio emisijama te raznim časopisima i novinama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)